Nerdalert Beta #04 – 31 juli 2007

Main Page
Encyclopedia:
        #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Personages:            #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Nerdalert:  2007 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018
Het Marjolijstje:   2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Presentatie: Marcel van der Velde en Mirjam
Gasten: Rutger
Telefoon: Raymond

Shownotes

Marcel begint de show met het draaien Omnia, omdat hij dit weekeinde bij een middeleeuws festival in Luxemburg is geweest waar zij het hele weekeinde hebben opgetreden. Na zo’n leuk evenement zit Marcel natuurlijk in een klein dipje, maar komt met de show weer langzaam op gang. Een van de leuke dingen die Marcel daar heeft meegemaakt is dat mensen op de melodie van ‘Snelkookpan’ van Joep van het Hek allemaal woorden verdraaide. Hij wil het nummer graag laten hoor, maar is niet in het systeem te vinden. Ook Mirjam is vandaag naar eigen zeggen nog niet helemaal wakker. De Erikteur laat ook een berichtje achter, om te laten weten dat hij mee luistert. Marcel maakt de notitie dat het weer best wel goed is, en dat hij twee luchtballonnen heeft zien overvliegen. Marcel merkt op dat Mirjam momenteel last heeft van een RSI, oftewel een muishandje. Dus het schrijven op de chat gaat vandaag wat moeilijk. Marcel legt aan de luisteraars uit wat de FTP_Server is. Een file share methode waarvan het de bedoeling is om MP3 bestanden up te loaden, die mogelijk in de show afgespeelt kan worden. Natuurlijk maakt Raymond heir weer dankbaar gebruik van en heeft het nummer ‘Pretty Handsome Awkward’ van The Used opgestuurd…uiteraard een nummer van de nieuwe Transformers film, wat Marcel op zijn buurt onder de kop Gitaar Muziek schuift. Rutger komt ook even langs voor hij met zijn werkzaamheden voor het radio station verder gaat.

Een van de luisteraars is het gelukt om het nummer ‘Snelkookpan’ op de FTP up te loaden, tot genoegen van Marcel die hem gelijk ten gehore brengt. Raymond belt ook even naar de studio. Vrij snel komt het gesprek uit op de vreemde type mensen die Raymond tegenkomt met zijn werk als surveillant in een bibliotheek in Amsterdam. Het feit op zich al dat er beveiliging nodig is in een bibliotheek spreekt al snel boekdelen. Het gesprek spoort het de geboorte aan van Goede Boeken, Slechte Boeken, een item waarin Raymond over de gekke gebeurtenissen vertelt dat hij mee maakt in de bieb. Ook legt hij het bewuste nummer dat eerder werd gedraaid op de FTP had gezet. Maar naast het nummer van The Used, heeft Raymond ook een uiterst hilarisch nummer op de FTP gezet dat afkomstig is van de Japanse Transformers cartoon dub uit de jaren 80.

Marcel en Mirjam hebben een kleine discussie of ze vorige week Pink in het tweede uur of het derde uur hebben gedraaid. (En snelle blik op de playlist van de uitzending van vorige week laat zien dat er in die bewuste uitzending helemaal geen pink werd gedraaid). Marcel haalt ook herinneringen op over hoe hij Whigfield vroeger draaide bij buurthuizen voor kinderen. De computers van de studio werkt weer tegen, wat verzoekjes even niet mogelijk maakt. Maar met een goede samenwerking tussen Marcel en Mirjam wordt het probleem snel gevonden. Als alles weer naar behoren werkt, verteld Marcel over zijn zusje Ezra, met wie hij vroeger de Before You Go To The Disco presenteerde. Hierin had zij het item de Kick Ass Track hadden, waarin Ezra een plaat nomineerde wat haar die week had bezig gehouden. Regelmatig kwam hier de Red Hot Chili Peppers in voor.

Headlines

IJsbeertje moet op Dieet
Schooljuf verklapt het einde van het nieuwe Harry Potter boek aan haar studenten die het boek nog moesten lezen.
Belg kan dankzij fout van de bank gratis geld pinnen.
Mobieltjes redden operatie.
Dieven zeulen fietsen naar politie bureau.

Playlist

Omnia – Wytches Brew
Aqua – Good Morning Sunshine
Black Magic – Freedom (Make It Funky)
Whitney Houston – I Will Always Love You
OutKast – So Fresh, So Clean
Is Ook Schitterend – Uit de Schaduw
Basto! – Rock With You
FTP_Server: The Used – Pretty Handsome Awkward
Afromento – Midnight Train
Mash-up: B52’s – Love Shack / Madonna – Material Girl
2 Unlimited Too – Wanna Get Up

Josie And The Pussycats – Spin Around
Avril Lavigne – Complicated
The Fratellis – Chelsea Dagger
Coolio – Gangsta’s Paradise
Joep van het Hek – Snelkookpan
Danielle Bollinger – You’ll Always Have Me
Bell Biv Davoe – That Girl Is Poison
Manic Street Preachers – Your Love Alone Is Not Enough
Tori Amos – Cornflake Girl
Midnight Oil – Beds Are Burning
Simple Plan – Welcome To My Life
Bo Bice – Vehicle

Pink – Who Knew
Adam Ant – Friend Or Foe
Whigfield – Big Time
Proyecto Uno – El Tiburón
Guus Meeuwis – Tranen Gelachen
Milk Inc. – Last Night A DJ Saved My Life (remix)
Righeira – No Tengo Dinero
Red Hot Chili Peppers – Show Me Your Soul