Nerdalert #360 – 03 Januari 2016

Main Page
Encyclopedia:
        #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Personages:            #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Nerdalert:  2007 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018
Het Marjolijstje:   2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Presentatie: Marcel van der Velde en Marjolein Hermans
Gasten: Cock Bareuh
Telefoon:  Ouwe Nerd
Nerdalert: 4x
Het Stofnest Request: Bak 16 Plaatje 20 (Joey: Nieuwjaar 20-16)
Piraten Bingo: R-L-R-R-L-L-7
Dagen tot kerst: 357

Shownotes

Het nieuwe jaar is van start gegaan en Joey, die vandaag op de Chat zit, tart het geluk al meteen door weer een plaatje uit bak 16 te kiezen voor Het Stofnest Request. Hij is zich hier van bewust, maar zijn keuze komt uit het feit dat Bak 16 Plaatje 20 samen voor 2016 staat. De Cock is in de studio en zit in het stofnest om het gevreesde request uit de bakken te halen. De keuze is dit keer echter zo erg dat Marcel het plaatje al na letterlijk 20 seconden uit de lucht haalt. Marcel merkt op dat Marjolein een beetje is “opgenerd”. Dat komt natuurlijk omdat Marcel en Marjolein naar een congress zijn geweest. En wel het 32C3, een event dat in Hamburg plaats vond en zo nerdy is dat Marcel en Marjolein de naam ervan niet durven uit te spreken uit angst dat het Het Nerdalert zou kunnen ontploffen. Door het 32C3 was er vorige week ook geen Nerdalert, omdat zij bij dit congress waren. Maar het event was wel erg geslaagd. Halverwege het eerste uur valt het Marcel op dat Arie nog niet gebeld heeft. Juist met dit eerste nerdalert van het nieuwe jaar. Sinds er geen Arie is, maakt Ouwe Nerd hier gebruik van om zelf maar even naar de studio te bellen. Zij heeft eigenlijk niet veel te vertellen, maar het is altijd gezellig als er iemand even belt. Het is momenteel druk op de chat. Er is zelfs iemand in de hal van de Crown Studio’s die op haar mobiel even op de chat is geweest om snel even gedag te zeggen. De discussie komt ook even terecht op het misbruik van vuurwerk. Het is 3 Januari, maar er wordt nog steeds overal geknalt.

Iemand op de chat kan zich niet gedragen. Gelukkig kan Marcel mensen op de chat bannen. Als Marcel Mike Oldfield draait in de uitzending, springt De Luisteraar meteen op in de chat. Ook Marjolein sprong bij de eerste paar noten al uit haar stoel. Dus gaat Marcel buiten de uitzending in de chat het spel Win met het begin spelen. De luisteraars op de chat die als eerste de volgende platen kunnen raden winnen om de eer. Marcel verwacht een heuze uitdaging tussen Raymond en Ome Cor. Marcel en Marjolein vertellen over de lezingen die zij vorige week op het 32C3 hebben bijgewoond. Zoals het gebrek aan beveiliging van Facebook. Ook George Orwell heeft een video bericht op de 32C3 achtergelaten, welke in de Nerdalert Youtube Tip terug te vinden is. Piraten Bingo wordt vandaag met de chat gespeeld. Marcel en Marjolein staan ook even stil bij het overlijden van Ian Murdock, de oprichter van het computer systeem Linux.

Er rammelt wat in de studio. Marjolein heeft Marcel zojuist getracteerd op een schaaltje Jelly Belly beans. Wat goed in de smaak valt. Team Toby uit het Geo Caching circuit is in de chat verschenen. Het gekozen jaar deze week voor Het Derde Uur, is het jaar 2000. Op de Nerdalert Facebook Pagina mogen de plaatjes weer omhoog gestemd worden. Wat Marcel echter opvalt is dat De Luisteraar de artiesten waar hij voor kiest tutoyeert en hun namen verkort. Natuurlijk vind Marcel daar wat van. Ondertussen vindt Team Toby dat de lijst nog niet hard genoeg is. Dus met goedkeuring van Ome Cor worden er wat plaatjes uit het jaar 2000 aan de lijst toegevoegd.

Headlines

Rare voorspellingen voor de Techniek in 2016 Top 5
Muziek voor de ongeboren baby

Post Modern Jukebox

Nerdalert Youtube Tip

Koekepan, De

Joey krijgt de koekepan vandaag omdat hij het afschuwelijke plaatje uit het stofnest heeft gekozen.
Marcel heeft ook een aanmelding voor de Koekepan. Er zat iemand te trollen op de chat, dus die mag ook de koekepan krijgen.
Marcel geeft zichzelf de koekepan, als Ome Cor hem er op corrigeert dat het plaatje van Wolfmother niet uit het jaar 2000 komt, maar 2001.

Playlist

DJ Sean – The Launch
Esmée Denters – Admit It
Electric Light Orchestra – Livin’ Thing
Madness – My Girl
Sam Smith – Restart
Lukas Graham – 7 Years
Roxette – One Wish
Herman Brood & His Wild Romance – Never Be Clever
OMI – Hula Hoop
Ruth Jacott – Hartslag
Post Modern Jukebox: Thinking Out Loud – Vintage Swing Ed Sheeran Cover ft. Holly Campbell-Smith (#PMJsearch Winner!)
Pointer Sisters – I’m So Excited
Vengaboys – Boom Boom Boom Boom

Tamperer feat. Maya – Feel It
Nothing But Thieves – Trip Switch
Frankie Goes To Hollywood – Two Tribes
De Kast – Morgen Wordt Het Beter
Mike Oldfield feat. Maggie Reilly – To France
Whitney Houston – So Emotional
Linda Martin – Why Me?
Piraten Bingo: Boudewijn de Groot – Tante Julia
Red Hot Chili Peppers – Fortune Faded
Natalie Cole – Miss You Like Crazy
Roxy Music – Dance Away
Gossip – Standing In The Way Of Control

Het Derde Uur: 2000
3 Doors Down – Kryptonite
Santana feat. The Project G&B – Maria Maria (Wyclef remix)
Wolfmother – White Unicorn
Mya – Case Of The Ex
Faith Hill – Breathe
Bomfunk MC’s – Freestyler
Janet Jackson – Doesn’t Really Matter
Britney Spears – Oops! I Did It Again
Christina Aguilera – What A Girl Wants
Korn – Falling Away From Me
Destiny’s Child – Say My Name