Nerdalert Beta #07 – 21 augustus 2007

Main Page
Encyclopedia:
        #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Personages:            #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Nerdalert:  2007 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018
Het Marjolijstje:   2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Presentatie: Marcel van der Velde en Mirjam
Gasten:
Telefoon:

Shownotes

Gelijk met de start van de uitzending is de social media in volle gang. De Chat is druk, Mirjam is vol bezig met de MSN Messenger en er is de afgelopen week veel berichten achtergelaten op de Shoutbox dat Marcel op zijn site heeft gezet. Spijtig genoeg is er wel wéér aan de studio geknutseld, waardoor Marcel weer alles moet uitvinden welke knoppen wat doen. Ondertussen is Marcel Mirjam aan het uithoren over hoe zij het op Lowlands heeft gehad. Uiteraard heeft zij zich uitstekend vermaakt, maar heeft niet veel slaap gevat en is vandaag nog dood op. Marcel is zelf naar het Breugels Festijn in Losser geweest. Marcel vond het leuk, maar is er iets minder enthousiast over dan hij had gehoopt. Marcel draait ook Chamillionaire met Ridin’ Dirty, want hij heeft eerder deze week het nummer ‘White And Nerdy’ van Weird Al Yankovic heeft gehoord dat een parodie op dat nummer is. Karin, onder de naam van Crystal Clear, zit ook op de chat. Marcel laat weten dat zij zijn FlyFF maatje is. Als er vragen over komen op de chat, vertelt Marcel meer over het spel.

Crystal Clear laat op de chat weten dat zij lekker FlyFF speelt met Nerdalert op de achtergrond. Hierdoor heeft Marcel spijt dat hij zijn laptop niet mee heeft genomen, want dan had hij tussen de bedrijven door leuk een spelletje kunnen spelen. Waar het eerst lekker druk op de chat was, langzaam aan wordt het steeds stiller. Mensen zijn spelletjes aan het spelen of tv kijken. Uiteindelijk blijft alleen Raymond alleen op de chat over. Het gesprek komt op het Solicitatie formulier van de politie terecht. Op de chat wordt op gemerkt dat er op staat dat ze op zoek zijn naar; Of man, Of vrouw…OF Allochtoon…

Om de Shoutbox weer wat levendiger te maken wordt er tijdens de reklame een klein pooltje gehouden over wat het volgende onderdeel van de studio is dat gaat sneuvelen, als blijkt dat een van de computers spontaan zich afmeldt. Crystal Clear laat weten dat zij nog steeds FlyFF zit te spelen, wat Marcel aanspoort om een muziekje uit het spel als achtergrond filler te spelen. Een discussie over politie en Justitie is ondertussen ook aan de gang op de chat. Hier vertelt Raymond dat hij ooit bij Justitie op de afdeling rijbewijzen heeft gewerkt. Wat hem daar opviel waren de mensen die op de diverse afdelingen werkte. Zo moest een collega documenten voor het archief op typen die enkele vingers miste, een kreupele man die de post moest rond brengen door het gebouw, en een wettelijk dove vrouw die de telefoon moest opnemen. Want Justitie wilde mensen aannemen onder “gelijke rechten” ongeacht hun handicap. De Sociale media van het programma wordt steeds uitgebreider. Naast de myspace, de chat, de shoutbox, heeft Marcel nu ook een NerdAlert Hyves begonnen en roept mensen op ook daar lid van te worden.

Headlines

Hoogbejaarde vrouw moet naar school
Inbreker valt in slaap
Hardloper krijgt drie keer bekeuring
Verzekering aanvragen tegen aanvallen van het Loch Ness monster
Echtpaar volgt 17 jaar lang een Hamburger dieet

Playlist

Bon Jovi – Who Says You Can’t Go Home
Ne-Yo – Because Of You
5 Star – Let Me Be The One
Chamillionaire – Ridin’ Dirty
Kaoma – Melodie D’Amour
VanVelzen – Deep
Mr. Big – Wild World
Nance – My Favorite DJ
One Way – Let’s Talk
Scissor Sisters – She’s My Man
Time Bandits – Live It Up

Michael Jackson feat. Stevie Wonder – Just Good Friends
Anouk – Jerusalem
The Clan – Jack Is Back
Monique Smit – Wild
Red Hot Chilli Peppers – Snow (Hey Oh)
Jeroen Van Der Boom – Jij Bent Zo
Shakira – Pure Intuition
Pink – U + Ur Hand
Sting – Englishman In New York
Lutricia McNeal – Ain’t That Just The Way
R.O.O.O.M. – Lost
Just Jack – Stars In Their Eyes

U2 – In The Name Love
Vamos Al – Tequila Senorita Bonita
Phunk A Delic – Rockin’
Herbie – Right Type Of Mood
De Toppers – Over De Top
The Tamperer feat. Maya – If You Buy This Record Your Life Will Be Better
The Selecter – On My Radio
Robbie Williams – Make Me Pure
After Forever – Discord
Mika – Relax, Take It Easy
Hanson – Mmmbop
Weird Al Yankovic – White Nerdy