Nerdalert Beta #08 – 28 augustus 2007

Main Page
Encyclopedia:
        #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Personages:            #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Nerdalert:  2007 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018
Het Marjolijstje:   2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Presentatie: Marcel van der Velde en Mirjam
Gasten: Raymond T. en Ilona
Telefoon: Chris

Shownotes

Verdomd als het niet waar is, maar er is sinds vorige week wéér dingen aan de studio veranderd. Wéér moet Marcel uitvissen waar welke knoppen zitten. Maar zijn aandacht gaat voornamelijk uit naar een apparaat waar met grote letter op geschreven staat ‘Big Bottom DJ’. Wat moet Marcel van der Velde hier van vinden? Mirjam vertelt dat zij deze week naar een cd presentatie is geweest van Rockpunk band Jeremy’s. Het leuke van de presentatie was dat ze deze ook op een Vinyle plaatje vrij gaf. Deze werd uiteraard in de uitzending gedraaid. Raymond is vandaag ook weer eens in de studio. Hij helpt Mirjam met het bijhouden van de social media en zit dus weer op de Co-co-host stoel. het gaat echter niet zonder problemen. Er kan met website van Marcel, waar de Shoutbox op staat, gaan contact gemaakt worden. Toch wel een beetje een probleem, sinds Marcel hier niet op afstand kan zien wat er met de site loos is. Wat het helemaal sneu maakt is dat Marcel het spel, waar hij het over had in de uitzending van 14 Augustus, klaar heeft staan. Maar om het te spelen had hij de shoutbox nodig. Marcel komt wel met het idee om een groupschat op de MSN te openen, om te kijken of hij alsnog met het spel van start kan gaan. Het gesprek komt ook terecht bij misheard lyrics terecht, oftewel de Mama Appelsap, als Mirjam laat weten dat zij vroeger dacht dat de text van ‘It’s A Sin’ van de Pet Shop Boys heel anders was dan dat het werkelijk was. Marcel weet meteen wat zij bedoeld en legt uit wat Mama Appelsap is. Marcel haalt ook nog wat herinneringen op van toen hij ooit een show draaide samen met De Erikteur in een soort skihut. Marcel wil wel duidelijk maken dat het niet om de Apri Ski van System FM betaamd.

Mirjam vertelt dat zij afgelopen week naar de Uitmarkt is geweest. Marcel had graag ook willen gaan, maar het werken aan zijn huisje had voorrang. Maar Mirjam heeft wel een klein primeurtje op de uitmarkt kunnen scoren. Nadat zij Def P. had benaderd heeft zij hem kunnen overtuigen om haar zijn nieuwste plaatje mee te geven voor de uitzending. Marcel is bang dat mensen de verkeerde indruk gaan krijgen als een zacht gebrom uit Mirjam’s microfoon komt. Het vibrerende geluid is echter afkomstig van een hand ventilatortje, dat Raymond heeft meegenomen voor in de warme System FM studio. Joyce op de chat vraagt of Hakkûhbar gedraaid kan worden. Marcel zou hier graag gehoor aan willen geven, maar het nummer is niet in het systeem te vinden. Nou vermoed hij dat iemand het onder de verkeerde naam in het bestand heeft gezet, maar dat maakt het vinden ervan niet makkelijker er op. Ilona komt ook langs in de studio. Zij vertelt over de afloop van het programma Brak Uit Bed, waarvoor zij de co-host was. Zij vertelt dat er spijtig genoeg verder geen plannen zijn voor haar om terug te keren op de radio. Niet haar keuze, maar het is niet anders.

Deze week wordt Weird Al Yankovic weer lekker in het zonnetje gezet als Marcel back to back een nummer van hem aan het einde van het tweede uur en begin van het derde uur draait. In de studio is het zo gezellig dat er haast vergeten wordt het derde uur aan te kondigen, als Ilona T-shirts uitwisseld met Jan, die in het pand werkt. Ilona vertelt een raar verhaal over haar katten. Na vier maanden komen zij er achter dat hun poes een kater is! Na het verhaal belt Chris, de voormalige presentator van Brak Uit Bed, naar de studio. Want hij wil weten waar haar man de kat aan het aaien was…. Ook legt hij verder uit waarom hij gestopt is met zijn radio programma. Marcel nodigd hem gelijk uit om volgende week langs te komen naar de studio. Joyce zegt op de chat dat zij voor school een vraag aan klasgenoot moet stellen, maar weet niet wat. Het gevolg is dat iedereen in de studio aan het breinbreken is voor een goede vraag.

Het zou later blijken dat dit de laatste NerdAlert Uitzending zou worden bij System FM.

Headlines

De Paus heeft eigen vliegtuig maatschappij
Australische primier minister die in het verleden openbaar straal bezopen was, krijgt positieve cijfers
2-jarig jongetje maakt drie dagen een avontuur in zijn eentje
Bij de TNT in Oldezaal een verdacht pakje gevonden met witte poeder
Schildpad Oscar loopt ieder jaar weg naar trein station
Amerkiaanse Miss U.S.A. denkt dat meeste mensen geen landkaart hebben.

Playlist

Roberto Jacketti & The Scooters – Make Me Smile
Live – The Distance
Mc Solaar – Temps Mort
Jeremy’s – Saturday
2 Unlimited – Here I Go
Starlight – Numero Uno
Di-rect – Johnny
Pino D’angio – Ma Quale Idea
Pet Shop Boys – It’s A Sin
US3 – Cantaloop
Smash Mouth – All Star
Jeroen Van Der Boom – Jij Bent Zo

Pink – Get The Party Started
Def P. – Def P. & Co
Tone Loc & LL Cool J – Funky Cold Medina (remix)
Sugarbabes – Round Round
Simply Red – Fairground
Jannes – Laat De Zon Maar Schijnen
Simon Webbe – No Worries
Timex Social Club – Rumors
Justin Timberlake – Lovestoned
The Cranberries – Ode To My Family
The Cure – Inbetween Days
Weird Al Yankovic – Power Polka!

Weird Al Yankovic – It’s All About The Pentiums
Timbaland – The Way I Are
Nina Simone – Ain’t Got No, I Got Life (Nina Simone vs Groovefinder remix)
Natasha Bedingfield – These Words
Krezip – Plug It In And Turn Me On
The Sheer – The Girl That Lost Her Mind
DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince – Boom! Shake The Room
Bart Peeters – Ruimteschip
Dj Jose – Turn The Lights Off
Pink – There You Go
Style Council – Shout To The Top