Nerdalert #001 – 08 Februari 2009

Main Page
Encyclopedia:
        #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Personages:            #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Nerdalert:  2007 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018
Het Marjolijstje:   2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Presentatie: Marcel van der Velde en Marjolein Hermans
Gasten: Kim De Koffieslet, Remco, Koen, Jan “De Kale Weerman”, Tripple Indo en zijn vrienden
Telefoon:
Nerdalert: 1x

Shownotes

Na een break van 18 maanden is NERDALERT terug op de radio. Dit keer niet meer bij Radio System FM, maar bij Radio Aalsmeer. Het eerste wat Marcel opmerkt is dat het effe wennen is in deze studio. De gebruikelijke jingles en fillers die Marcel in zijn uitzending normaal gebruikt zitten nog niet in het systeem van Radio Aalsmeer. Maar met wat technische snufjes (het is immers NERDALERT) weet Marcel deze uit zijn laptop in het programma te verwerken. Ook merkt Marcel op dat op de website van Radio Aalsmeer staat dat NerdAlert een “jongeren programma” is. Iets wat Marcel zijn programma nou niet bepaald wilt noemen. Zonder het echt te weten, wordt Marjolein achter de microfoon gezet als co-host, daar er momenteel niemand anders is om die plaats in te nemen. Marjolein had Marcel met de techniek van zijn live tours geholpen afgelopen vrijdag en zaterdag, en dus nam Marcel haar vandaag mee naar de studio. Een klein beetje tegen de zin in van Marjolein’s vriendje die in de cafetaria van de studio zit. Ook Kim is te gast. Normaal brengt zij de koffie langs bij het programma Dragnet, maar Marcel heeft haar daar weggekaapt. Toen hij bij dat programma te gast was verstond hij het verkeerd toen zij werd omschreven als “Kim die Koffie Zet” en noemt haar voortaan Kim de Koffieslet. Ook Remco is van de partij, welke ook uit het programma Dragnet komt. Op de MSN chat zit uiteraard Raymond, DE Luisteraar en hij heeft een enorme klacht. In tegenstelling tot System FM heeft Radio Aalsmeer momenteel geen live stream en hij woont buiten de regio. Dus zal hij moeten wachten tot de uitzending op Uitzending Gemist op een later tijdstip terug te beluisteren is. Marcel vertelt nog over de live show die hij de dag ervoor draaide. Er was een stel daar die per se wilde dat Marcel ABBA ging draaien, terwijl deze al was langs geweest. Uiteraard heeft Marcel daar zo zijn mening over. Ondertussen is Jan van het programma Dragnet ook even aangeschoven om het weerbericht te geven. Hij heeft het rapgroepje Tripple Indo en zijn vrienden meegenomen, die al eerder te gast waren in Dragnet.

Het tweede uur gaat relaxed voor Marcel beginnen. Kim wil graag haar vleugels spreiden en Tripple Indo en zijn vrienden gaan interviewen voor de show. Geen probleem voor Marcel. Al doet Kim haar best, het blijkt toch niet zo makkelijk als zij dacht. Maar Tripple Indo neemt de kans om over zijn ervaringen in Uithoorn te vertellen. Als klap op de vuurpijl laat Tripple Indo zijn promo horen. Kim heeft Tripple Indo en zijn vrienden overgehaald om voor NerdAlert een nieuwe jingle te schrijven. Koen heeft ondertussen Jan versterkt en grijpt gelijk de kans om even Dragnet op de Maandag te promoten. Sinds Marcel dat in hun programma ook mocht, is dat geen probleem. Na het nummer van Guns ‘n’ Roses langs is geweest, heeft Koen nog een weetje over Paul McCartney. Bij een concert in ahoy zei hij voor hij het nummer ‘Live And Let Die’ ten gehore zou brengen “dat hij een cover zou doen”. Uiteraard is het Guns ‘n’ Roses die het van McCartney hadden gecovered. Dit geeft Marcel de kans om mensen thuis te vertellen dat De Erikteur nog tot Augustus in de gevangenis vast zit.

Na gebroed te hebben, hebben de rappers hun Jingle geschreven en ga het in de uitzending voordragen. Achter af zitten de rappers nog effe in de gastenkamer te “roken”. Het kleine broertje van Triple Indo, die voor de handigheid even Triple XL wordt genoemd, maakte gebruik van de situatie om voor de eerste keer in het openbaar ook een rap te laten horen. Marcel vraagt zich af wat Kim met een stuk rubber doet in de studio, maar daar doet Kim geen commentaar over. In de na beschouwing van de uitzending moeten Marcel en Marjolein toegeven dat ondanks al het wennen en obstakels de uitzending een goede eerste uitzending was.

Headlines

De groene recyclebare computer
Politie laat nonnen strippen
Balletje zuigt vuil uit water
Duitse Minister van Verkeer bekeurd op te snel rijden
9 jarig jongetje maakt succesvol computerspelletje
Osama Bin Laden gaat voor de mooiste baan ter wereld
Man smokkelt duiven in zijn broek
Student klaagt Universiteit aan over poep
De grootste borst implantaten ooit

Zandrover Report

De Zandrover rijdt, maar er zijn nog wat aantekeningen. Remco vertelt dat dit maal de koeling aan de beurt zijn voor reparatie. Hij heeft er een nieuwe thermostaat ingedaan en hoopt daarmee de problemen iets verlicht te hebben.

Playlist

Katrina and the Waves – Walking On Sunshine
Kate Ryan – I Surrender
Dario G – Carnival De Paris (remix)
9.9 – All Of Me For All Of You
Maria Mena – All This Time (The Pick-Me-Up Song)
ABBA – The Day Before You Came
Mika – Lollipop
Nick en Simon – Rosanne
Guru Josh Project – Infinity
The Broads – Sing, Sing, Sing
Katy Perry – Hot ‘n’ Cold
Chipz – Carnival
Basement JAXX – Red Alert

Richard Tesařík – DJ Louis
Tripple Indo – promo
Fouradi – Flipmuziek
Black Box – Everybody Everybody (remix)
Pink – So What
Marcel de Groot – Mag Ik Naar Je Kijken
Gerard Joling – Het Is Nog Niet Voorbij
Ann Lee – Two Times
Gloria Estefan – Get On You Feet
Guns ‘n’ Roses – Live And Let Die
Alphabeat – Fascination
Monique Smit – Wild

Weird Al Yankovic – White And Nerdy
Theo Maassen – Lauwe Pis
Miss Montreal – Just A Flirt
Coldplay – When I Ruled The World
Cidinho & Doca – Rap Das Armas (Parapapapa)
Bizarre Inc feat. Angie Brown – I’m Gonna Get You
Inner City – Big Fun
Anouk – R U Kiddin’ Me
Lionel Richie – Dancing On The Ceiling
Living In A Box – Blow The House Down
Christina Aguilera – Ain’t No Other Man
Aretha Franklin – Think