Nerdalert #361 – 10 Januari 2016

Main Page
Encyclopedia:
        #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Personages:            #-A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z
Nerdalert:  2007 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018
Het Marjolijstje:   2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

Presentatie: Marcel van der Velde en Marjolein Hermans
Gasten: Professor Drab
Telefoon:  Niels Harder
Nerdalert: 1x
Dagen tot kerst: 350

Shownotes

Marcel van der Velde heeft een idee voor Het Derde Uur van deze week. In plaats van een jaar of een letter wil Marcel een lijstje met alternatieve keuzes, nummers van artiesten die minder bekend zijn. Op facebook heeft hij een lijstje van deze nummers geplaatst en er zijn al mensen die een keuze hebben gemaakt. Vandaag in de studio als special guest is Professor Drab. Hij vertelt wat hij de afgelopen allemaal heeft gedaan met zijn handreading act. De Professor zou nog iemand mee nemen naar de studio om Marjolein in twee te zagen, maar de jonge man is nog niet aanwezig. Samen gaan zij namelijk binnenkort een magic show in de Crown Studio’s presenteren onder de naam “Magie met een lach”, waarvoor in de uitzending kaart voor te winnen zijn. Buiten de uitzending hadden de mensen in de studio de discussie van wat een muziek plaat nou een goede plaat maakt. Het gesprek in de studio is ondertussen verschoven naar Humor in theater. Marjolein is nog druk bezig om te zien wat de prijsvraag moet worden om de kaartjes te winnen.

De mystery guest is nog steeds niet bereikbaar. De hoop is dat deze gast alsnog naar de studio komt. De professor vertelt meer van wat er in de magic show te verwachten is. Ondertussen staat de prijsvraag op de Nerdalert Facebook Pagina. De mystery guest is eindelijk aan de lijn gekomen. Het is Niels Harder die ook een act gaat doen in “Magie met een lach”. Het gesprek gaat wat rommelig, omdat Niels continue in de lach schiet om dingen die aan de andere kant van de lijn gebeuren.

Er lijkt iets mis te zijn met de chat. Mensen die via Mibbit op de chat zitten, zijn er allemaal uit. Dus het is vrij rustig op de chat. Graag had Marcel naar meer info willen vragen over de plaatjes die hij in het derde uur draait, maar ook Ome Cor is uit de chat verdwenen. Als de plaat van Air met Once Upon A Time wordt gedraaid, heeft De Luisteraar het een beetje moeilijk op de chat. Uiteraard gaat het gesprek op de chat met de mensen die er nog wel op zitten naar de TV serie Once Upon A Time. De serie is momenteel heel spannend, maar hij kan er nog niets over vertellen want de nederlandse zenders zijn nog niet zo ver in het uitzenden van de serie als dat hij gezien heeft. Want een beetje nerd weet wel meer manieren om bij te zijn zoals het in Amerika wordt vertoont. Inmiddels is ook de winnaar van de prijsvraag op Facebook bekend geworden. De winnaar mag gratis naar de voorstelling van “Magie met een Lach”. Marcel denkt dat op Facebook zijn lijst met nummers waar uit gekozen kan worden niet volledig bij mensen is aangekomen bij het sharen. Sommige mensen waren er namelijk niet van bewust dat hij het lijstje gepost had. De chat begint gelukkig weer drukker te worden. Dus het komt allemaal toch weer goed. Iemand op de chat oppert iemand dat er nog niet ge-Hoi-hoi’d is vandaag. De Luisteraar is er niet blij mee dat dat nu gevraagd wordt. Hij heeft namelijk zijn gebruikelijke pudding overgeslagen en was al vol aan een zak Chipito geslagen. Gelukkig heeft Marjolein “per ongeluk” het mapje met de Piraten Bingo muziek uit de computer weggegooid in voorbereiding van het Marjolijstje. Gelukkig.

Post Modern Jukebox

Playlist

Primal Scream – Rocks
Girls Aloud – Jump
Rose Royce – R.R. Express
Nothing But Thieves – Trip Switch
Texas – Inner Smile
Miss Montreal – Wonderful Days
Nickelback – Photograph
Robby Valentine – You’re Tearing Me Down
WAX – Rosana (Michael Mind remix)
Steve Miller Band – Abracadabra
Bobby Brown – Two Can Play The Game
Marc Anthony – Tragedy

Staci Lattisaw – Jump To The Beat
Alexander Rybak – Fairytale
Tony Scott – Let It Love
Genesis – Abacab
Sisqó – Thong Song
Nick & Simon – De Dag Dat Alles Beter Is
Opus – Live Is Life
Post Modern Jukebox: Bye Bye Bye – 60s “Pulp Fiction” Surf Rock Style *NSYNC Cover ft. Tara Louise
De Dijk – Dansen Op De Vulkaan
The Rolling Stones – Highwire
Han van Eijk – Leef

Het Derde Uur: Alternatieve Lijst
Bros – I Quit
Beatles – Glass Onion
Aerosmith – Janie’s Got A Gun
Billy Ocean – Mystery Lady
Air – Once Upon A Time
Bow Wow Wow – C30 C60 C90 Go
Brandy – He Is
Alanis Morissette – Not The Doctor
ABBA – Hasta Manana
B*Witched – Jesse Hold On
10cc – I’m Mandy Fly Me